Nyitvatartás

Mielőtt Karikagyűrűt vásárol

10 hasznos tipp, hogy a megfelelő karikagyűrűt sikerüljön kiválasztani!

1. Nem mindegy mikor méretjük le az ujjunkat, ugyanis a nagyon hideg és a nagyon meleg időjárás is befolyásolhatja ujjunk méretét. Továbbá a napszak is befolyásolhatja az ujjméretet, reggel általában duzzadtabbak az ujjaink, de a sportolás vagy nehéz fizikai munka végzése is kihathat az ujjméretre.

2. Ha hajlamosak vagyunk nagyobb testsúly ingadozásra érdemes olyan gyűrűt választani amely később méretre igazítható. Az egy színú sima felületű karikagyűrűt  könnyebb utólag méretre igazítani. Természetesen utólagos felületi megmunkálással más típusú karikagyűrűknél is megoldható a méretre igazítás.

3. Fontos azt is eldönteni, hogy melyik kezünkön szeretnénk viselni a karikagyűrűt, ezért érdemes mindkét kezünk gyűrűs ujját leméretni, hogy esküvő után a jobb kezünkön is viselhessük a gyűrűt. Amennyiben csak fél szám eltérés van érdemesebb inkább felfelé kerekíteni, pl.54.5 helyett inkább 55-öst választani. Praktikusabb ha azon a kezünkön viseljük a karikagyűrűt amelyiket kevesebbet használjuk, mert így jobban megtudjuk kímélni a sérülésektől. Természetesen mindenki maga dönti el, hogy melyiket választja.

4. Nagyon fontos hogy a gyűrű mérete az ujjperceknél az ízületi rész kerületéhez igazodjon, mert különben se felhúzni se levenni nem tudjuk.

5. A kiválasztott gyűrű szélessége is meghatározó, a 4 mm-nél szélesebb fazonoknál érdemesebb egy számmal nagyobb méretet választani.

6. Nőknek tanácsos arra is gondolni, hogy majd a terhesség alatt megvastagodhat az ujjuk. Nagyanyáink idejében bevált szokás volt, hogy a középső ujjukra vásárolták a karikagyűrűt, melyet később, szülés után a gyűrűs ujjukon viseltek.

7. A fehérarany karikagyűrűt kérheti ródiumozva is amely csillogóvá teszi az ékszert, de fontos tudni, hogy ez a réteg idővel lekopik és meg kell ismételni a felületi kezelést.

8. A mattírózás is egy felületi kezelés, amely idővel kifényesedik, de ezt az ékszerész visszaállíthatja.

9. A karikagyűrű belsejébe kérhet gravírozást. Beírhatja házastársa nevét, az esküvő dátumát, rövid idézetet.

10. Végül néhány szó magáról a karikagyűrűről, mire érdemes odafigyelni mielőtt megszületik a döntés. A hagyományos, lemezből készült karikagyűrűk helyét ma már a forrasztás mentes, belül enyhén domború, úgynevezett komfort fit kialakítású karikagyűrűk veszik át. Különösen a szélesebb fazonoknál van ennek jelentősége, mert rendkívül kényelmes viseletet biztosít tulajdonosának. Ennek különösen a férfiak örülnek, mert így könnyebb hozzászokni a gyűrű viseléséhez.