Nyitvatartás

Hogyan készül a kétszínű karikagyűrű?

Hogyan készül a kétszínű karikagyűrű?

Röviden  bemutatjuk műhelyünkben hogyan készül egy pár kétszínű karikagyűrű. Karikagyűrűink mindig a kedves megrendelőink igényei alapján készülnek.
Először a fiatal pár kiválasztja, milyen színű aranyból készüljön álmaik jegygyűrűje: sárga arany, fehér arany, rozé arany, vagy ezek kombinációja.
Ebben az esetben egy sárga és rozé aranyból készült karikagyűrű volt a kiválasztott modell.
A következő lépés eldönteni milyen széles legyen a karikagyűrű. Gyakran döntenek úgy a fiatalok, hogy különböző szélességű gyűrűt rendelnek. Ennek semmi akadálya, mindig arra törekszünk, hogy a megrendelő elégedett legyen és örömmel viselje az általunk készített aranygyűrűt. Amikor már ezek a paraméterek megvannak már csak két fontos döntés maradt: meghatározni a gyűrűk felületi megmunkálását (fényes, matt vagy gyémánt vésés díszített), valamint eldönteni milyen követ és hány darabot szeretne a kedves ügyfelünk. Tehát megalkottuk álmaink gyűrűjét.A következő fontos lépés a megfelelő ujjméret megállapítása. Mivel a karikagyűrűk mindennapi viseletre készülnek, ezért fontos hogy kényelmesek legyenek. Az általunk gyártott karikagyűrűk belül komfort fitt kialakításúak, ezért kényelmes viseletet biztosítanak viselőjének és a férfiak is gyorsabban megszokják.
Méretvételnél fontos figyelembe venni, hogy szokott e az ujjunk megduzzadni, főleg nyáron a nagy meleg hatására. Azt is el kell dönteni, hogy melyik kezünkön szeretnénk a karikagyűrűt viselni, ugyanis sokszor akár egy méret különbség is lehet a két kezünk gyűrűsujja között.


 


Megvan minden információ, kezdődhet a jegygyűrűk gyártása.
A kiválasztott színű aranyból megfelelő szélességű karikákat készítünk, majd ezeket méretre igazítjuk

     

A következő lépés a sárga arany és rozé arany karikák összeforrasztása  Mivel egyedi karikagyűrűkről van szó minden kézimunkával készül.       

Forrasztás után jön a reszelés, smirglizés majd tükör fényesre polírozzuk a karikagyűrűket.
Eljutottunk addig a fázisig amikor ajánlani szoktunk egy gyűrűpróbát.Ilyenkor a fiatal pár már az általa kiválasztott karikagyűrűt tudja az ujjára próbálni és ha szükséges tudunk a méreten is igazítani, hogy biztosan jó legyen.


Ezután már a karikagyűrű külső felületének lapos, domború, vagy enyhén domború kialakítása következik: megadjuk a karikagyűrű végleges külső alakját, gyémánt késsel behúzzuk az ügyfelünk által kiválasztott mintát, frottírozzuk és újra polírozzuk a karikagyűrűket.

Eljutottunk a kő foglalásáig. Kiválasztjuk milyen típusú foglalat illik az adott modellhez(angol foglalat, gyöngy foglalat, zsinór foglalat, négyzet foglalat, rombusz foglalat), meghatározzuk a kő helyét majd különböző fúrókkal kialakítjuk a foglalatot, amelybe a követ fogjuk belehelyezni.
Nagyon fontos hogy a kő pontosan illeszkedjen a foglalatba, mert így lehetünk biztosak abban, hogy nem fog kiesni. Foglalóink nagy gondossággal, mikroszkóp alatt végzik ezt a munkafolyamatot, így garantálva a kő biztos helyét és csillogását.
Elérkeztünk az utolsó lépéshez, amikor még egyszer átnézzük a karikagyűrűket, leellenőrizzük a méretet, majd elhelyezzük őket a céges  logóval ellátott díszdobozba.

Amikor megérkeznek kedves ügyfeleink, átadjuk a kész jegygyűrűket. Látván arcukon a boldogság jeleit, elégedettséggel nyugtázzuk, hogy mi is részesei lehettünk egy házasulandó pár boldogságának.

Ezt a karikagyűrűt az alábbi linkre kattintva érheti el.

http://karikagyurumester.hu/tobbszinu-arany-karikagyuru/egykoves-sarga-feherarany-karikagyuru-par-401-sf