Nyitvatartás

Így válasszátok ki a tökéletes jegygyűrűt!

Így válasszátok ki a tökéletes jegygyűrűt!

Amikor két lélek igazán egymásra talál, akkor az a folyamat egy eljegyzési gyűrűvel indul, majd egy jegygyűrűvel zárul és tart örökké. Az esküvő megszervezése különösen nagy feladat és rengeteg tenni valóval jár, de ne feledkezzünk meg a jegygyűrű kiválasztásáról sem. Általában a párok kevesebb figyelmet szentelnek a jegygyűrű kiválasztására, mint az eljegyzésire. A tökéletes jegygyűrű kiválasztása különösen fontos, hiszen egy életen át elkísér majd minket. Ezért mindenképpen érdemes minél egyedibb és személyre szabott darabot választani. Napjainkban ez már könnyedén megoldható, hogy jegygyűrűt a saját igényeinkre szabassunk. De mitől is lesz igazán egyedi egy jegygyűrű? Elhoztunk most nektek néhány tippet, hogy milyen opciók alapján tudjátok még egyedibbé tenni a jegygyűrűtöket.  

Mit érdemes tudni a jegygyűrűről?

Lényegében a karikagyűrű és  a jegygyűrű fogalma egy s ugyanaz, viszont abban megállapodhatunk, hogy minden házasulandó párnak ugyanazokat az értékeket képviseli egy jól megválasztott jegygyűrű. S hogy milyen szempontnak kell megfelelni egy jegygyűrű kiválasztásnál? Az ifjú párok körében a legnépszerűbb a sárga arany jegygyűrű, de nagyon divatos és felkapott a fehéraranyból készült jegygyűrű és a rozéaranyból készült jegygyűrűk viselete is. Hogy milyen legyen egy jegygyűrű, azt érdemes alaposan átgondolni, hiszen jó esetben egy egész életen keresztül fogjuk viselni, nemcsak időszakosan használjuk, mint az egyéb divatos kiegészítőket.

Egyedi stílus és tökéletes forma

Az első és legfontosabb természetesen a megfelelő formájú és stílusú jegygyűrű megtalálása. Fontos, hogy a pár tagjainak jegygyűrűi mindkét tényezőben harmonizáljanak egymással, ugyanakkor ma már az sem elképzelhetetlen, ha különböznek. A jegygyűrű formáját tekintve lehet: domború felületű vagy sima, lapos felületű. A felülete lehet fényes vagy matt, vagy a kettő kombinációja.

A tökéletes anyag: ezüst, és a sokszínű arany

Az ezüst jegygyűrű kétségkívül a legköltséghatékonyabb megoldások közé tartozik. Ám mivel nagyon puha fémről van szó, általában más fémekkel – főként rézzel – keverik. Az ezüst jegygyűrű színéből kifolyólag szolid, diszkrét választás. A mindennapi használat szempontjából azonban jobban kell rá vigyázni, mint a fent említett társaira, hiszen pl. gyógyvíz hatására elszíneződhet, ugyanakkor tisztítása, karbantartása nem igényel nagy szakértelmet. Megfelelő tisztítóvíz kell hozzá és egy puha kendő.

Az örök arany

Arany jegygyűrűből hatalmas választék áll az ifjú párok rendelkezésére. A sárga arany igazi klasszikus a szerelmesek körében, csak úgy, mint az egyszínű fehérarany. A mai trendeket követő párok már bátran választanak rozé arany jegygyűrűt, vagy kombinálják a két színt egymással. Manapság igen népszerű választás a sárga és a fehér arany ötvözése mellett a rozé-fehér arany variációja is.

A színválasztásnak lehetnek olyan döntő és befolyásoló tényezői is, mint a gyűrű leendő tulajdonosának a szemszíne, hajszíne, illetve hogy passzoljon a mindennapokban viselt egyéb ékszereihez is.

Ezeknek az apróságnak tűnő dolgoknak az áttanulmányozása, és megfontolása vezet el végül az igazi álomgyűrűhöz, ami az örökké tartó szerelem szimbóluma, és ami nap, mint nap emlékezteti majd a szerelmeseket boldogságukra, fiatalságukra. Hiszen a gondos alapossággal, tökéletesen elkészített jegygyűrű örök életre szól!