Nyitvatartás

Öt érdekesség, amit még nem tudtál a gyémántgyűrűről

Öt érdekesség, amit még nem tudtál a gyémántgyűrűről

A gyémántgyűrűnek évszázadokra visszavezethető múltja van. A gyémántgyűrű népszerűsége a mai napig töretlen, hiszen egy kivételes értéket képvisel. Éppen ezért a gyémántgyűrűt legtöbbször eljegyzési, vagy karikagyűrűnek szoktak választani. Jelen cikkünkben elhoztunk néhány érdekességet a gyémántgyűrűről, amelyeket mindenképpen érdemes tudni!

  1. A gyémántgyűrű használatát mitikus legendák szerint az egyiptomiak kezdték el. 3000 évvel ezelőtt egy fáraó kör alakú gyűrűt adott a kedvesének. A kör a végtelenséget, örökkévalóságot szimbolizálta és így fejezte ki szeretetét az imádott nő iránt. Ez a hagyomány napjainkban is él még. A férfiak gyakran ajándékozzák meg a párjukat gyémántgyűrűvel, de legtöbbször még mindig eljegyzés, vagy a házasság alkalmára húzzák egymás ujjára.

  2.  Angliában a bal kéz gyűrűsujján hordják a  gyémántgyűrűt egész életükben – ellentétben Magyarországgal, ahol esküvő alkalmával az eljegyzési és karikagyűrű átkerül a jobb oldalra.

  3.  A gyémánt megnevezése a görög Adamas szóból származik. Jelentése: legyőzhetetlen. Éppen ezért szimbolizálja a gyémántgyűrű az örök szerelmet is.

  4. A kibányászott gyémántok kb. 95 %-a ipari vagy közel ipari minőségű. A maradék 5 % jelentős része ugyan ékszerminőségű, de alsóbb minőségi kategóriába esik. Kb. az össztermelés 1 %-a tartozik olyan ékszerészeti minőségi osztályba, amely jogosan kerülhet egy eljegyzési gyűrű foglalatába. Ugye, hogy egyre kivételesebbé válik a gyémántgyűrű?

  5. A Föld 4,5 milliárd éves. A legtöbb gyémánt 3,5 milliárd éve kristályosodott. A legfiatalabbak is 900 millió évesek. Régóta itt vannak már a Földön, sok mindent láttak már és még sokáig itt is lesznek. Mennyi mindent láthattak már a gyémántkövek? Mégis még mindig a jót, tisztaságot és az örökkévalóságot szimbolizálják.

A gyémántgyűrű számtalan csodaszép titkot rejt magába. A legkorszerűbb technikáknak köszönhetően már tökéletesen egyedire szabhatjuk, a gyémántgyűrűnket. Természetesen a gyémántgyűrű nem csak eljegyzésre, vagy esküvőre készülhet. Ha van olyan személy az életünkben, aki sokat jelent a számunkra és szívesen meglepnénk egy olyan ajándékkal, amely egy életre szól, akkor a gyémántgyűrű a legjobb választás erre a célra. A gyémántgyűrű karikájába akár személyre szóló üzenetet is gravíroztathatunk. Fedezze fel a gyémántgyűrűk világát és nézzen körbe a kínálatunk között! Bármilyen kérdése merült fel a gyémántok, vagy gyűrűk készítéséről, kiválasztási folyamatáról, akkor írjon nekünk bátran!