Nyitvatartás

Hogyan őrizzük meg a gyémántgyűrű, tisztaságát?

Hogyan őrizzük meg a gyémántgyűrű, tisztaságát?

A köves karikagyűrűk és eljegyzési gyűrűk közül a gyémánt berakásosak kétségtelenül a legnépszerűbbek. A gyémántgyűrűkkel nem csak a megdolgozásuk alatt kell finoman és körültekintően báni, hanem a viselésük és tisztán tartásuk során is. Egy jól karbantartott gyémántgyűrű még a dédunokáink kezében is ugyanúgy fog csillogni, mint ahogy azt a nagy napon fogja tenni. Szeretnénk most néhány tippet és ötletet megosztani Önökkel a gyémántgyűrűk karbantartásával kapcsolatban, avagy hogyan őrizzük meg a féltve őrzött gyémánt fényét és hogyan óvjuk meg azt az utókornak.

Mi a teendő, ha egy gyémántgyűrű elveszti a fényét?

 A nagyobb gyémántokat általában karmos foglalatba foglalják, hogy még jobban kiemelje a gyémánt szépségét, csillogását. Ezeken a foglalatokon megtapadhatnak a szennyeződések (pl. zsír, kosz). Legtöbb esetben segít, ha meleg szappanos vízben átöblítjük a gyűrűt, esetleg egy régi, kidobásra ítélt fogkefe sörtéivel benyúlunk a foglalat alá. Ha ez a módszer nem vezetett sikerre, akkor bízzuk szakemberre a dolgot. A Karikagyűrű Mester műhelyében olyan hatékony eszközök állnak a rendelkezésünkre, amellyel könnyedén megoldhatjuk ezt a problémát és a gyémántgyűrűk újra a régi fényükben tudnak pompázni.

Mi a teendő deformálódás vagy anyagsérülés során?

A gyémántgyűrűk kialakításával szemben támasztott igény, hogy ne csak szépek, de tartósak is legyenek. Egy jól megkonstruált gyémántgyűrű ellenáll a mindennapokban előforduló fizikai behatásnak, azonban jó, ha észben tartjuk, hogy nemesfémről lévén szó, az arany, a platina vagy ezüst viszonylag puha fémek.  Óvakodjunk nagyobb teher cipelésétől, ha ujjunkon van a kedvenc gyémántgyűrűnk. Kisebb benyomódások, deformálódások adott esetben eltüntethetőek, de komolyabb bajt már nem lehet helyrehozni. Minden sérülés esetében kérjük szakember segítségét!

Hogyan tarthatjuk karban a gyémántgyűrű foglalatát?

 Vásárláskor minden esetben ellenőrizzük a foglalatot és a gyémántot. Ha megsérül a gyémántgyűrű természetes, hogy egy szakember segítségét kérjük a kijavításra, aki felhívja a figyelmünket a foglalat sérülésére is. A gond az olyan esetekkel van, amikor egy hirtelen mozdulattal odaütjük valamilyen fémfelülethez a gyémántgyűrű foglalatát. Ezekben az esetekben érdemes ellenőrizni a foglalatot erős fény alatt. Ha úgy érezzük, hogy mozog a gyémántkő, mihamarabb mutassuk meg ékszerésznek, hogy elkerüljük annak kiesését.

Mit tegyünk, ha elszíneződik a gyémántgyűrű?

Sokunkkal előfordult már, hogy a kedvenc ékszerünk elszíneződött; barna, fekete, esetleg vörösessé vált. Aggodalomra semmi ok, a legtöbb esetben ezek könnyen eltüntethető felületi elváltozások, melyet valamilyen erősebb vegyi hatás idéz elő az adott gyémántgyűrűn. Érdemes fürdésnél, gyógyfürdőzés esetén levenni az ékszert. Ha mégis belefutunk egy ilyen esetbe, akkor bízzuk szakemberre a dolgot. Az aranyból készült gyémántgyűrű igazán nagy veszélyben higany közelében van. Ne tároljuk ékszereinket hőmérő mellett, ha ugyanis az eltörik, ékszereink menthetetlenül tönkremennek.

Ha további kérdése merülne fel, akkor keressen fel minket bátran elérhetőségeink egyikén!